Nuri Serteser / ITUWIND – Koordinatör

1989 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Yapı Bilgisi Programı’nda Yüksek Lisans ve Doktora çalışmaları yaptı. ABD’de University of Maryland Fire Protection Engineering Department’ da doktora sonrası araştırmalarda bulundu. İTÜ Mimarlık Fakültesi bünyesinde bina tasarımında rüzgar kontrolü, cephe üzerinde rüzgar etkileri, bina aerodinamiği ve kentsel alanlarda rüzgarın oluşturduğu konforsuzluk durumunun önlenmesi konularında yapılan araştırmalarda ve deneysel çalışmalarda yer aldı. Mimari tasarımda rüzgarın etkinliğinin incelendiği ve tasarım verisi olarak kullanıldığı akademik işlerde bilgi üretmekte ve sanayi-üniversite işbirliği çerçevesinde oluşturulan projelerde etkinliklerini sürdürmektedir.

İlker Karadağ / ITUWIND – Sayısal ve Deneysel Analizler, Yazılım Geliştirme

Mimarlık lisans derecesini aldıktan sonra (2010), aynı yıl ODTU mimarlık bölümü yapı bilimleri programında yuksek lisansa başlamıştır. Lisansüstü öğrenimine 2011 yılından itibaren aynı programda araştırma gorevlisi olarak devam etmiştir. 2014 yılında İTÜ mimarlık fakültesi yapı bilimleri programında doktora öğrenimine başlamıştır ve halen Yapı Fiziği ve Çevre Kontrolü Kürsü’sünde araştırma görevlisi olarak çalışmaya devam etmektedir. Bunun yanısıra, artırılmış gerçeklik ortamında rüzgar ve güneş analizlerine imkan veren ArchPlus adlı yazılımın geliştiricisidir.

Çalışma Alanları: yüksek binalarda doğal havalandırma, bina entegre rüzgar enerjisi sistemleri, bina aerodinamiği, rüzgar etkin yapı tasarımı, artırılmış gerçeklik.

Bize ulaşın…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.